Olivolja från familjegårdar i Italien
Utöver dessa flaskor har vi 1 lit och 5 lit. i dunk
Toscanska olivoljan
Flaskorna finns i 0,5 lit, 0,25 och 0,1.
Dessutom 3 och 5 lit dunk



Läs om BIRGER'O på vår hemsida!
Snabbkontakt: SMSa till 070-345 79 00  eller ring!
olivolja@birgero.se

För leveranser i Dalarna kan du t.v. också kontakta:

0703 98 32 29, familjen Lodén-Pettersson
Skärslipare Pär
Västanvik, Skolgattu 5
793 92  Leksand

0707 92 35 15,  Lottie Ryttar
RDL DELI
Parkgatan 8C
795 31  Rättvik
rdldeli@outlook.com



Klart att en hållbar arom kostar mer!
Första pressningen.  Högtidsstund.  Olivoljan avsmakas och kvalitén kontrolleras.  Därefter rinner olivoljan direkt ner i de rostfria tankarna i den svala källaren.  Där får den vila en tid och fylls sedan på de specialdesignade flaskorna av ljusreflekterande, mörkt glas.
Olivoljan från Ligurien är mild och nötig.  Den från Toscana pepprig, örtrik med lång eftersmak.  Hälsosamt!

När du vill veta mer!
BIRGER'O olivitet = 
omsorg om konsumenten, olivgårdarna och mellanleden


BIRGER'O representerar tre italienska olivgårdar, en toscansk och två liguriska. Alla är familjegårdar.  Varje år sedan 21 år tillbaka är Birger med vid skörden för att kunna verifiera kvalitén. 



Den toscanska, Forrà Pruno, har pepprig, gräsig, stark smak och lång eftersmak med den för Toscana typiska beskan. Vid årets skörd blev detta särskilt tydligt och färgen vackert grön. 

Unikt för den toscanska olivoljan är att den pressas vid 19gr, kallare än normala 27-28 gr för kallpressat.  Det bidrar också till den goda smaken. Dessutom är processen helt sluten, vilket minskar luftens negativa inverkan. Olivgården har endast omkr. 3000 olivträd. Plockningen sker manuellt. Frantoio  (pressningen) ligger endast 500m från gården  Allt för att bidra till bästa möjliga kvalité. Även i år fick Forrà högsta utmärkelsen för sin olivolja. 
Forràs olivolja kommer från tre olivsorter, frantoio, leccino och moraiolo. Forrás olivolja är listad hos Slow Food.

Typiskt för den liguriska olivoljan är en mild och lite nötig smak. Den karaktären är tydlig.  Olivoljan är mycket aromatisk.  Den här är kökets allround-olja, som om man vill, kryddas till egen smak. Liksom Forràs flaska kan den stå framme i köket. Glaset reflekterar dagsljuset! 

BIRGER'O är inte bara med vid plockning och pressning utan i regel även vid buteljering. 



I samband med temaresor som BIRGER'O ordnar, brukar olivgårdarna besökas även vid andra årstider. Mejla   olivolja@birgero.se
för mer info som deltagare, grupp, företag mm.


Birgitta Elmenmo 11.05.2013 19:43

Vilken resa, sammanhållning, värme och positiv anda.
12 resenärer som samsades och upplevde Florens och Rapallo i 7 dagar.
Tack Birger!

Margie i Luleå 25.10.2010 19:44

Hemsidan är jättelätt att hitta i och ger en fin bild av arbetet från trädets oliver till färdig olivolja. från en som vet och varit med i processen

| Svar

Senaste kommentarer

20.03 | 09:21

Hej Ingalill! Tack för mycket trevligt bordssamtal vid Birgittas fantastiska drygt femtimmars gastronomiska lunch. Jag har noterat ditt intresse; glad!

19.03 | 16:36

Jag är intresserad
Hälsar
Ingalill
ingalillkarlsson88@gmail.com
Tel 0725123678

09.01 | 12:12

Kommentarsfält: Anmäl till OLIVPLOCK 2022

22.12 | 11:45

GOD JUL + GOTT NYTT ÅR!
Använd gärna Kommentarsfältet för anmälan av intresse för olivplock eller olivolja.