GRÖNSAKSPYTT MED ÅNGKOKT LAX
BIRGER’O RECEPT
1 Fänkålsstånd
och 1 Purjolök och 1 Zucchini
½ dl
Olivolja
San
Bartolomeo
(fruktig och mild karaktär) samt 1 ½ Grönsaksbuljongtärning
2 Laxbitar utan skinn (tinade om du väljer frysta)
Häll olivoljan i en stekpanna
Hacka fänkålen i ca 2 cm bitar och lägg i
stekpannan Låt
steka ca 5 min under omrör
n
ing
Klyv purjolöken och skölj bort sand och jord, skär purjolöken i ca 1 cm skivor
Lägg skivorna över fänkålen i stekpannan och fortsätt stekningen under omrör
n
ing
i ytterligare 2 – 3 min
Kolla hur färdig fänkålen är, den tar ganska lång tid!
Klyv zucchinin i fyra bitar på längden, skiva i ca 2 cm bitar och lägg allt över de andra grönsakerna i pannan
Häll över 1 dl vatten och lägg därefter på locket till stekpannan och låt puttra i ca 3 min
Smaka av! Mera vatten? Mer buljong? Kanske en skvätt vin
Lägg laxbitarna över grönsakshacket och låt puttra några min tills laxen är färdig
Servera dire
kt!
B
uon
appetito
!
F
RUKOSTMACKA MED AVOCADO PÅ KNÄCKEBRÖD
+
OLIVOLJA
Apricale
Ta en bit knäckebröd egen favorit och lägg på det mosad avokado, ringla lite smakrik olivolja
Apricale
samt
havssalt och vrid några kvarnvarv svartpeppar
Dela
Parmaskinka eller annan favorit i små bitar och lägg de över avokadon; toppa med en tunn skiva tomat samt droppa olivolja på
Strö gärna några korn havssalt och vrid ett varv på pepparkvarnen igen; lägg också gärna ett basilikablad överst
Njut till kaffe eller
thé
BIRGER’O
–
Västanvik
olivolja@birgero.se
hemsida
:
www.birgero.se
mobil: 070
345 79 00