Olivoljan nu i Sverige

Gott Nytt År 2018 önskar Birger och Mona

År 2017 började 227 dagar efter att Mona och jag träffats vid mitt skyltfönster för olivoljorna.  Vi har haft ett mycket bra år tillsammans.  Våra familjer och närmaste vänner har kunnat följa hur relationen utvecklats.

Vi har - utöver på Mariaberget - tillbringat en hel del tid i Leksand.  Oftast tillsammans med Monas syster Marina och svågern Pär i Västanvik.  De har också störst del i att vi träffades.  Stort tack till HornParet, som vi kärleksfullt kallar dom!

Vi har naturligtvis dessutom haft många trevliga, glada och galna träffar med er alla som får detta Nyårsbrev, kunder samt släkt och vänner.  Alla har ni välkomnat oss.  Så vi har kunnat njuta av att få komma till många platser i landet utöver stockholmsområdet: 

Roslagen

Västkusten bl a Onsala, Göteborg

Hälsingland bl a Järvsö

Sala m fl.

En del av er har även kunnat tacka ja till våra välbesökta Provsmakningar

Midsommar, en skön sådan men med bara en baddag, firade vi på Ingarö hos Carina och Bill.

Naturligtvis har året dominerats av Olivolja.  Över Påsken bodde vi i gästhuset på olivgården i Rapallo.  Två veckor utan program.  Vi bestämde oss för att laga all mat med gårdens olivolja, San Bartolomeo.  Syftet var även att få fram bra recept.  Det lyckades.  Så bra att kunderna på den senare Medeltidsmarknaden i Leksand gillade Monas berättelser och förslag om smaksättning av maten.  Mitt företag BIRGER’O satte således säljrekord!  Detta jämfört med de andra 11 år, som jag deltagit på den populära marknaden.

Som nämnts, har Mona och jag även svarat för flera Provsmakningar av olivoljorna.  Kundernas gillande har stimulerat oss båda att gå vidare.  Nu provar Lottie i Rättvik på att vara återförsäljare för bl a Dalarna.

Hon deltog även i Skördeveckan/Raccolta.  Tillsammans var vi sex stycken olivgårdsarbetare från Sverige i år.  

Nu finns den nyskördade olivoljan från Italien i butikerna och i Siljansområdets lager. 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

23.12 | 03:52

Vi beklagar ert trassel som hackarna har ställt till med. Meddelandet och julhälsningen via hemsidan OK.. Vi hoppas snigelposten fungerar.Bengt&Sigbritt

...
22.12 | 17:52

Så glad åt er kära hälsningar i Kommentarsfältet. Kramar Birger Mona

...
22.12 | 17:27

Vi önskar er en härlig jul och ett sannolikt bättre nytt år
Kram
Benny o Agneta

...
21.12 | 13:09

Hej Olof o Anna-Karin! Ni är de första! Lycka till i nya hemmet! BoM

...
Du gillar den här sidan