Förbered dig: Vill du med 2018? 19e=Jubileumsåret

Raccolta 2018

Till Vänner av olivolja och oliver samt Medelhavsmat och -miljö

Unik Italienresa till årets olivplockning – Res med!

Jubileumsresa!  Det är mitt 20:e italienår hälsar Birger, ägare till BIRGER’O

Flyg till Nice söndagen den 4 november!  Därifrån åker vi vidare in i Italien med limousine.  Hela resan blir ett unikt tillfälle att få vara med och plocka oliverna till den egna flaskan och till kundkretsen i Sverige.  Samtidigt njuter vi av god mat och dryck på vackra platser vid Medelhavet. 

Vi plockar på dagen och får på kvällen se hur oliverna pressas till olivolja i frantoioav högsta kvalité (gården fick guldmedalj Sol d’Oro i år). Oliverna plockas tillsammans med familjen Paolo och Franca i den pittoreska bergsbyn Apricale norr om Sanremo, Ligurien. 

I arbetspausen  dukar familjen upp ett härligt lunchbord i det fria.  Det är verkligen uniktatt få vara med och skörda oliver!  På kvällen äter vi middag på familjens restaurang vid piazzan.  

Då får du också din flaska ApricaleOlio di Oliva Extra Vergine 2018/19! Känns det lockande?

Se hans hemsida apricale.se och bildspelet med mina tidigare olivgårdsarbetare.

Utöver denna olivplockning planerar vi vinprovning, besök på ekologisk saffransodling mm.  

Och du: Lätt packningrekommenderas samt oömma skor. 

Deltagarkostnad i Italien:  € 900i dubbelrum; betalas till BIRGER’O.   Tillägg € 800 för enkelrum.

6 övernattningar med halvpension ingår. Flyget tillkommer, se info.

(Vill du ha ett hum om totala kostnaden: Budgetera 12 - 14.000 kr per person för hela resan.)  

Obs!  Du bokar själv flygresan 4 nov. till Nice och hemresan 10 nov. från Milano. Betala flygresor med eget bankkort, som ger försäkringsförmåner. 

Anmälningsavgift  500 kr.  Den avräknas från totalkostnaden.

Mejla efter flygtider och programmet för hela Skördeveckan (ital. Raccolta) 

till BIRGER’O/ Birger Söderqvist med adress:

             olivolja@birgero.se

Bg  641-8552 - ange ditt namn och mejladress vid betalning.

På hemsidan  birgero.se  kan du se info om tidigare resor.  BIRGER’O svarar för programmet i Italien.

Till sist, fundera på den unika resan och kontakta Birger!

BIRGER’O   Bastugatan 39, Söderqvist  118 25 Stockholm  Telefon  070 345 7900/  Vi hörs!

Raccolta 2017

Årets Skördevecka (raccolta) startade 11 november och avslutades i Nice fredagen den 17e.

Vi började med flyg till Milano och vidare med tåg till Rapallo.  Där besökte vi en olivpressning på gårdens eget Frantoio, San Bartolomeo.  Vi bodde på Hotel Italia e Lido (havsutsikt och terrass till varje rum).

Från Rapallo tog vi oss efter tre dagar till Apricale, norr om Sanremo.  Där är vi med olivgårdens familj och plockar oliver samt följer pressningen.  Stadsvandring i den vackra staden efter grånderrna och ut på ängarna.  Även här stannade vi i tre dagar.

Hemflyg från Nice.

BIRGER'O svarar för programmet i Italien.  Flyget bokas och betalas av varje deltagare efter uppgift om flygtider.  SAS eller Norwegian.

------- 

Skördeveckan 2017 är avslutad med framgång.  Sista kvällen var vi med vid pressningen.  Den nya olivoljan från Apricale finns nu i flaskor och dunkar. Den 5 dec börjar vi leverera!

Ring 0703 45 79 00 eller mejla  olivolja@birgero.se  så får du beställa de sorter och storlekar du tycker bäst om.  Trevlig Advent/ Birger           PS. Kolla fliken PRISLISTA på denna hemsida!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

24.06 | 20:28

Pastasås GBG Makrill: Stek upp ingredienserna i olivolja.
2 st makrill i tomatsås på burk, 1 burk skivade champinjoner på burk, 10 st oliver.
Se mer på RECEPT!

...
06.10 | 11:19

Tack Eva-Lotta! ciao Birger

...
05.10 | 14:24

Vilken fin hemsida! Roligt att se lite av körens senaste historik.
Hoppas alla tittar och minns!
Mycket glädje med alla fina minnen!

...
18.09 | 16:38

Hej Inger! Olja-Oliv, Erstag. 17 har flaskor i lager. Jag var där idag.
Salute, Birger

...
Du gillar den här sidan