Vår affärsidé för den ärliga olivoljan
Vi ska vara med vid skörden varje år i november, själva plocka årets mogna oliver - gärna tillsammans med
några av våra stamkunder, se till att de fulla korgarnas innehåll kallpressas samma kväll till smakrik Extra Vergine olivolja från familjegården. Olivgården, som liksom de andra två leverantörerna,
nyttjar sin ärliga yrkesstolthet i första hand för den egna lokala förbrukningen. I andra hand till oss som vi, som enda sverigekund får ta del av.
Utöver den högklassiga olivoljan med elegant smak
tar gården självklart hand om pressningens rester. Dessa fermenteras och ingår i gårdens kretslopp. Ingen deponi!
De krossade olivkärnorna kan torkas och formas till briketter för att eldas
i egna eller grannars kaminer.
Lite aska kan vi till slut be att få ta hand om, för att låta den ingå i utveckling av glasyr till unik keramik. Häftigt! www.watz-sweden.se
Således, ingen besprutning, inga tillsatser vid buteljering; familjegårdarna får den ersättning de begär. Många kan tycka
mycke’ pengar för hushållskassan.
Men i gengäld mycke’ för pengarna.
Våra olivoljor säljs i regel genom delikatessbutiker, som kan erbjuda provsmakning. Kunden ska inte bara behöva gå efter flaskans utseende eller
etiketten. Utan i stället: Smaken ska avgöra.
Långsiktig hållbarhet genom hela kedjan. Överskottet från BIRGER’O återinvesteras i vårt koncept.