Ta del av vår affärsidé!

Vår affärsidé för den ärliga olivoljan

Vi ska vara med vid skörden varje år i november, själva plocka årets mogna oliver - gärna tillsammans med några av våra stamkunder, se till att de fulla korgarnas innehåll kallpressas samma kväll till smakrik Extra Vergine olivolja från familjegården.  Olivgården, som liksom de andra två leverantörerna, nyttjar sin ärliga yrkesstolthet i första hand för den egna lokala förbrukningen.   I andra hand till oss som vi, som enda sverigekund får ta del av.

Utöver den högklassiga olivoljan med elegant smak tar gården självklart hand om pressningens rester.  Dessa fermenteras och ingår i gårdens kretslopp.  Ingen deponi!  

De krossade olivkärnorna kan torkas och formas till briketter för att eldas i egna eller grannars kaminer.

Lite aska kan vi till slut be att få ta hand om, för att låta den ingå i utveckling av glasyr till unik keramik.  Häftigt!    www.watz-sweden.se

Således, ingen besprutning, inga tillsatser vid buteljering; familjegårdarna får den ersättning de begär.  Många kan tycka 

        mycke’ pengar för hushållskassan.  Men i gengäld mycke’ för pengarna.

Våra olivoljor säljs i regel genom delikatessbutiker, som kan erbjuda provsmakning.  Kunden ska inte bara behöva gå efter flaskans utseende eller etiketten.  Utan i stället:  Smaken ska avgöra.

Långsiktig hållbarhet genom hela kedjan.  Överskottet från BIRGER’O återinvesteras i vårt koncept.

 

 

 

 

Smakrik olivolja från Paolo e Francas olivgård i Apricale, Ligurien. Vi deltog i skördearbetet, Raccolta liksom tidigare år. Vi vet att i flaskorna finns bara gårdens extra vergine olivolja, ingen blandning. Och inga tillsatser. Hållbart både för ägarna och för oss i Sverige.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Birgitta | Svar 29.03.2020 09.41

Vacker flaska, smakrikt innehåll

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

29.03 | 09:41

Vacker flaska, smakrikt innehåll

...
01.03 | 17:42

Recept från sign. "Kund på Söder": Potatisklyftor med parmesan och timjan
1,5-2kg potatis i 6-8 klyftor. 50g smör.0,5 dl olivolja.3 vitlökskl. Flik Recept!

...
23.11 | 09:52

Tack för de fina kommentarerna! Vi njöt också av resan och gemensamskapen i gruppen. Roligt att ni vill göra om det nästa år. Välkomna!
Birger Mona

...
17.11 | 10:13

Stort tack Birger för en toppenresa till Apricale och Nice 5-10 november 2019! Vi ann med sååå mycket skoj på 6 dagar. Nästa år kör vi igen ännu flera!

...
Du gillar den här sidan