Pesto och Panzanella Toscana

Prova recepten och lyssna på musiken!

Panzanella Toscana (brödsallad)

4 port.
Fest på italienska  enl. Vin&Mat SvD med tips av Mona Lodén

5 stora, riktigt mogna tomater
1 vitlöksklyfta
4 msk rödvinsvinäger (eller efter smak)
1 1/2 dl god olivolja/ Apricale
2 röda paprikor
ca. 500g surdegsbröd, dagsgammalt
2 msk kapris
150g svarta oliver (obs! äkta, ej färgade svarta)
1/2 - 3/4 gurka
1/2 rödlök
1 kruka basilika
3 sardeller
salt o peppar (gärna svart-)

Värm ugnen till 225°
Gör tomatvinägretten med 2 av tomaterna, låt stå och dra i 1 timme
Lägg paprikorna på en plåt, droppa över 2 tsk olivolja
Grilla 30-40 min, vänd då och då
Låt paprikorna svalna, dra av skinnet o kärna ur
Lägg i en skål, vitlök o 2 msk olivolja - salta peppra
Ställ åt sidan
Sänk ugnen till 150°
Bryt brödet - 3-4 cm bitar, lägg på bakplåtsppr - salta peppra + resterande olja
Rosta ca. 30 min till knaprigt/färg - låt kallna
Häll kaprisen i en sil, spola av med kallt vatten
Kärna evtl. ur oliverna. Halvera gurkan, gröp ur kärnorna, skär i ganska tjocka skivor
Skiva rödlöken tunt, plocka av basilikabladen, hacka sardellerna
Hacka resten av tomaterna grovt.  Blanda nu allt i en vacker skål
Tillsätt tomatvinägretten, brödet och blanda allt väl!
Buon appetito!

Gör din egen Pesto

Ingredienser:
Noel o syster ger vår Pesto högsta betyg; i Västanvik 5 aug

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

23.11 | 09:52

Tack för de fina kommentarerna! Vi njöt också av resan och gemensamskapen i gruppen. Roligt att ni vill göra om det nästa år. Välkomna!
Birger Mona

...
17.11 | 10:13

Stort tack Birger för en toppenresa till Apricale och Nice 5-10 november 2019! Vi ann med sååå mycket skoj på 6 dagar. Nästa år kör vi igen ännu flera!

...
01.09 | 10:49

Stort tack, Eva!

...
22.08 | 15:58

Du når vår hemsida på
birgero.se
monaloden.se

...
Du gillar den här sidan