Apricale Olivgård mm 2016

Ivrigt skördearbete

Birger handplockar oliver

Oliver i september

Paolo berättar för Pelle

Olivgårdens restaurang vid piazzan, a ciassa med Matteo, kock och pappa Paolo

Carpaccio på kalv

Pesto mortlas

Vilda örter/blommor

Äppelrecept på t-shirt

Receptets äpplen med Apricale olivolja Foto: Joel Wåreus

Keramiker Birgitta Watz

Kopp med glasyr av olivoljekärnor - design B Watz

Flaskor och dunkar med Apricale olivolja

Medeltidsmarknaden i Leksand 27 - 29 maj Välkommen!

Olivträdets livskraft!

Sanremoområdet med Apricale

Gågatan i Sanremo

Bedårande vy över Apricale

En av de charmiga gränderna (obs! bilfritt i hela stan)

Ängarna runt Apricale

Vilda ängsblommor

Jag längtar till Italien ...

Apricale citron genomskuren

Vinrankor vid olivgård

1. Olivgårdar 2. Plockning; hela familjen är med! 3. Högtidsstunden; de första dropparna

Kontakta Birger 070-345 7900 olivolja@birgero.se Stockholm Leksand

Bildtexter längst ner till höger på din skärm! (Helskärm)

Familjen Nobbio-Cassini har odlat taggiasca-oliver i generationer. Gården ligger några kilometer upp i bergen från hembyn Apricale i västra Ligurien på en höjd av 500 meter över havet.

Apricale Olio di Oliva är kallpressad, helt utan tillsatser och handplockad. Det är en så kallad mono cultivar, vilket innebär att den bara är tillverkad på en olivsort - Taggiasca.

Den är rik på smak och aromer samt antioxidanter och polyfenoler. Den har självklart låg syrehalt som ett bevis på hög kvalitet. Mild och aromatisk med en elegant rund smak vilket är typiskt för regionen.
(inlagd mars 2016 för 2015-16 års skörd)

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

CG Johnson | Svar 21.03.2016 11.12

Vilken fantastisk sida!! Och Birger påstår att han gjort den själv ...
God olivolja!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

24.06 | 20:28

Pastasås GBG Makrill: Stek upp ingredienserna i olivolja.
2 st makrill i tomatsås på burk, 1 burk skivade champinjoner på burk, 10 st oliver.
Se mer på RECEPT!

...
06.10 | 11:19

Tack Eva-Lotta! ciao Birger

...
05.10 | 14:24

Vilken fin hemsida! Roligt att se lite av körens senaste historik.
Hoppas alla tittar och minns!
Mycket glädje med alla fina minnen!

...
18.09 | 16:38

Hej Inger! Olja-Oliv, Erstag. 17 har flaskor i lager. Jag var där idag.
Salute, Birger

...
Du gillar den här sidan