Raccolta 2020

PROGRAM för RACCOLTA 2020 - start 9 nov.

PREL. 

PROGRAM för RACCOLTA 2020 / Olivskörd i Apricale

Mellan 9 - 15 november är vi fyra dagar på olivgården i charmiga Apricale ,inkl. några utflykter,  samt två dagar i spännande Nice bl a med tågresa till Monte Carlo.

Först tar alla sig till Nice flygplats Cote d’Azur.  Klockan 13 på måndagen samlas vi i ankomsthallen och åker vidare i limo, Sr. Elio kör oss.  Vi föreslår flyg, men deltagarna väljer själva hur ni vill ta er till Italien.  Alternativ mötesplats är stationen i gränsstaden Ventimiglia.

Under bilresan till Apricale gör vi ett kort stopp i Dolceacqua. Där kan du ta ut euro.  Du kanske hellre söker upp de spännande gångarna i Doria-kastellet eller går över den medeltida bron (avmålad bl a av Monet) eller helt enkelt tar en caffè.  Orten är huvudort för rödvinet Rossese.  Det har vi f ö med i vinprovningen under veckan.

 

Efter ca. en mil från gränsen ser vi en klättrande bergsby, Apricale.  För motivets skull stannar vi till för fotografering.  Vi korsar floden Nervia och slingrar oss därefter upp till parkeringsplatsen i byn.  Gatorna är för smala för bilar; mötande Paolo tar väskorna på sin fyrhjuling till B&B.

Vi bor på det familjära da Marta och da Giuá där frukosten serveras av Sra. Barbara. 

För det fortsatta programmet, se kommande sep. info.  ELLER använd KOMMENTARSFÄLTET på hemsidans högersida.  Räkna med ca. 10,000kr per person i dubbelrum, halvpension.  Budgetera ca. 12 - 14 tusen beroende på din övriga konsumtion.

Ange din mejladress m fl kontaktuppgifter.  Vi återkommer till alla så snart vi kan

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

20.03 | 10:21

Hej Ingalill! Tack för mycket trevligt bordssamtal vid Birgittas fantastiska drygt femtimmars gastronomiska lunch. Jag har noterat ditt intresse; glad!

...
19.03 | 17:36

Jag är intresserad
Hälsar
Ingalill
ingalillkarlsson88@gmail.com
Tel 0725123678

...
09.01 | 13:12

Kommentarsfält: Anmäl till OLIVPLOCK 2022

...
22.12 | 12:45

GOD JUL + GOTT NYTT ÅR!
Använd gärna Kommentarsfältet för anmälan av intresse för olivplock eller olivolja.

...
Du gillar den här sidan