1 september 2019 ÅRSDAG

Hur når du oss? KONTAKTUPPGIFTER BIRGER'O

Mail             olivolja@birgero.se

Tel./ Text    +46   0703 45 7900

                           0736 42 8484

Hemsida       www.birgero.se

                            monaloden.se

Rikslager            LEKSAND, byn Västanvik (Gamla boa)  

                     Siljansnäsvägen 102, Belin  793 92 Leksand

Skyltfönster: Bastugatan 39  (Mariaberget Stockholm)

 

 

 

 

Smör bredbart direkt från kylen   Gillar du smör på mackan?  Det gör vi med.  

Vi började med 50g  smör + 25 ml (kvarts dl) olivolja.                                                

Rör ihop, när smöret är rumsvarmt (anpassa mängden) och blandar sig med olivoljan.    Blanda gärna med elvispen.

Lägg i glasskål eller porslinsbytta, ställ i kylskåpet.                  

Det är alltid direkt bredbart och dessutom mycket gott. Smaksätt med dina kryddor, örter etc. 

 

Pesto Genovese

1 näve/påse     pinjenötter, ca. 90g                                                                                                  

3 st färska        basilikaplantor, ca. 100g blad                                                                                

1,5 dl riven      Parmesano Reggiano  och lite riven Pecorino toscano                           

2 klyftor          vitlök                                                                                                                  

1 dl                 mild (ligurisk) olivolja San Bartolomeo                                                 

en eller två     nypor flingsalt                                                                                        

SMAKA AV!      Lägg till mängd, om det behövs för smak eller konsistens                                                                                                                          

                                                                                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du hittar fler recept på andra flikar på denna hemsida  www.birgero.se                                                   bl a med äpplen och olivolja.  En överraskande smak.  

Till förrätt rekommenderar vi mozzarella med tillbehör och                                                                             toscanska Forrá Pruno eller liguriska Apricale olivolja.                                                

Även bresaola med tillbehör och olivolja passar bra som början på en god måltid.   Ja, det finns mycket gott att välja på.

På denna hemsida kan du även se vårt sortiment av olivolja under fliken   

BIRGER’O PRISLISTA.

Buon appetito!

P.S.  Har du ett recept du vill dela?  Gå in på Senaste kommentarer på vår hemsida birgero.se (alt. monaloden.se)

BIRGER’O         -            olivolja@birgero.se  -  0703 45 79 00  -  Västanvik, Leksand

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

23.11 | 09:52

Tack för de fina kommentarerna! Vi njöt också av resan och gemensamskapen i gruppen. Roligt att ni vill göra om det nästa år. Välkomna!
Birger Mona

...
17.11 | 10:13

Stort tack Birger för en toppenresa till Apricale och Nice 5-10 november 2019! Vi ann med sååå mycket skoj på 6 dagar. Nästa år kör vi igen ännu flera!

...
01.09 | 10:49

Stort tack, Eva!

...
22.08 | 15:58

Du når vår hemsida på
birgero.se
monaloden.se

...
Du gillar den här sidan