Mail olivolja@birgero.se
Tel./ Text +46 0703 45 7900
0736 42 8484
Hemsida www.birgero.se
monaloden.se
Rikslager
LEKSAND, byn Västanvik (Gamla boa)
Siljansnäsvägen 102, Belin 793 92 Leksand
Skyltfönster: Bastugatan
39 (Mariaberget Stockholm)
Smör bredbart direkt från kylen Gillar du smör på mackan? Det gör vi med.
Vi började med 50g smör + 25 ml (kvarts dl) olivolja.
Rör ihop, när smöret är rumsvarmt (anpassa mängden) och blandar sig med olivoljan. Blanda gärna med elvispen.
Lägg i glasskål eller porslinsbytta, ställ i kylskåpet.
Det är alltid direkt bredbart och dessutom mycket gott. Smaksätt med dina kryddor, örter etc.
Pesto Genovese
1 näve/påse
pinjenötter, ca. 90g
3 st färska basilikaplantor, ca. 100g blad
1,5 dl riven Parmesano Reggiano och lite riven Pecorino toscano
2 klyftor vitlök
1 dl mild (ligurisk) olivolja San Bartolomeo
en eller två nypor flingsalt
SMAKA AV! Lägg till mängd, om det behövs för smak eller konsistens
Du hittar fler recept på andra flikar på denna hemsida www.birgero.se bl
a med äpplen och olivolja. En överraskande smak.
Till förrätt rekommenderar vi mozzarella med tillbehör och
toscanska Forrá Pruno eller liguriska Apricale olivolja.
Även bresaola med tillbehör och olivolja passar bra som början på en god måltid. Ja, det finns mycket gott att välja på.
På denna hemsida kan du även se vårt
sortiment av olivolja under fliken
BIRGER’O PRISLISTA.
Buon appetito!
P.S. Har du ett recept du vill dela? Gå in på Senaste
kommentarer på vår hemsida birgero.se (alt. monaloden.se)
BIRGER’O - olivolja@birgero.se - 0703
45 79 00 - Västanvik, Leksand