1 september 2019 Jubileum

Ur vårt RECEPTHÄFTE 2

God SOCKERKAKA

2 ägg

2 dl strösocker

3/4 dl god olivolja

1 dl mjölk

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

1tsk vaniljsocker (ekologiskt)

Rivet skal av en halv, ekologisk citron

5 st finhackade aprikoser

Mixad mandel

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj en form med god olivolja, strö i rikligt med mixad mandel.

Vispa ägg och socker luftigt.

Tillsätt oljan, mjölken, aprikoser, 1 nypa salt samt citronskal.

Blanda mjöl, bakpulver samt vaniljsocker.

Sikta ner mjölblandningen och rör om försiktigt.

Grädda i ugnen ca 35 min.

Lycka till!  Marina o Hornpär

 

 

Snabbmarinerad LAX

4 personer

600 - 800 gram laxfilé utan skinn

Marinad:

1/2 dl ljus sojasås

1/2 dl mörk sojasås

1/2 dl god olivolja

1 citron (Krav) saft och rivet skal

Skär laxen i portionsbitar

Blanda marinaden

Lägg fisken i en ugnssäker form, slå över marinaden,

låt stå en stund, ös några gånger.

Laga i ugn 150 grader ca 15 - 20 min, till innertemperatur på 58 grader,

ös över marinad ett par gånger i ugnen också.

Servera med kokt potatis samt ärthumus.

 

Ärthumus

Mixa 3dl gröna frysta, upptinade ärtor med 1msk citronsaft och

1msk god olivolja, lite salt.

Tillsätt därefter 1 – 2 pressade vitlöksklyftor, rör om.

Smaklig måltid!        önskar Hornpär o Marina

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

01.09 | 10:49

Stort tack, Eva!

...
22.08 | 15:58

Du når vår hemsida på
birgero.se
monaloden.se

...
30.10 | 21:49

Nu har vi testat Birgers olivolja
Satan i gatan
Så jäkla bra
Va fan är det vi köpt tidigare
Tack kära B
Keep up the good work

...
24.06 | 20:28

Pastasås GBG Makrill: Stek upp ingredienserna i olivolja.
2 st makrill i tomatsås på burk, 1 burk skivade champinjoner på burk, 10 st oliver.
Se mer på RECEPT!

...
Du gillar den här sidan