1 september 2019 Jubileum

Ur vårt RECEPTHÄFTE

GRÖN CURRY med KYCKLING 4 personer

1 burk (400 ml) kokosmjölk 1 Zucchini 5 - 6 grönkålsblad

100g sojabönor, frysta gröna ½ purjolök 3 cm ingefära

Några msk lime saft 2- 3 msk grön currypasta 1 tsk honung ca. 10 thaibasilikablad

3 -4 kycklingfiléer 3 msk koreansk soja eller 2 msk tamarisoja

Häll kokosmjölken i en kastrull och rör i currypastan, honung, limejuice och riven ingefära.

Låt sjuda någon minut under omröring. Smaka av med salt o peppar.

Dela purjolöken på längden och skölj bort ev. sand. Hacka purjolöken och zucchinin i lite större bitar. Smaka av med salt och peppar.

Skär bort den grova stammen i grönkålsbladen och riv bladen i mindre bitar.

Häll olivoljan i pannan och stek grönkål, purjolök och zucchinin på medelhög värme i några min. under omröring. Dra ner värmen och häll i sojabönorna.

Häll i kokosmjölksblandningen tillsammans med thaibasilikabladen. Låt puttra några min.

Häll alltsammans i en gryta. Smaka av. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar (2 x 2 cm).

Stek i olivoljan ca. 10 min. Häll på sojan och vänd runt kycklingen i sojan.

Låt puttra några min. Lägg över kycklingbitarna med sin sojasås i grytan med kokosmjölken och grönsakerna.

Strö över hackade korianderblad och smaka av. Servera rätten med jasminris.

 

GRÖNSAKSPYTT med ÅNGKOKT LAX 2 personer

1 fänkålsstånd 1 purjolök 1 zucchini

1 /2 dl olivolja, mild o fruktig (som San Bartolomeo)

1 grönsaksbuljongtärning 2 laxbitar, utan skinn (tinade om du har frysta)

Häll olivoljan i stekpannan. Hacka fänkålen i ca. 2 cm bitar och lägg i pannan. Stek i ca. 2 min.

Klyv purjolöken och skölj bort sand och jord , skär den i ca. 1 cm skivor Lägg skivorna över fänkålen i stekpannan och fortsätt stekningen under omröring i 2 – 3 min.

Klyv zucchinin i fyra bitar på längden, skiva i ca. 2 cm bitar och lägg allt över de andra grönsakerna i pannan.

Häll över 1 dl vatten, smula därefter över buljongtärningen och lägg på locket till stekpannan och låt puttra i ca. 3 min. Kolla hur färdig fänkålen är, den tar ganska lång tid.

Smaka av! Mera vatten? Mer buljong? Kanske en skvätt vin? Lägg laxbitarna över grönsakshacket och låt puttra några min tills laxen är färdig (2 – 3 min.) Servera direkt!

Mona

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

01.09 | 10:49

Stort tack, Eva!

...
22.08 | 15:58

Du når vår hemsida på
birgero.se
monaloden.se

...
30.10 | 21:49

Nu har vi testat Birgers olivolja
Satan i gatan
Så jäkla bra
Va fan är det vi köpt tidigare
Tack kära B
Keep up the good work

...
24.06 | 20:28

Pastasås GBG Makrill: Stek upp ingredienserna i olivolja.
2 st makrill i tomatsås på burk, 1 burk skivade champinjoner på burk, 10 st oliver.
Se mer på RECEPT!

...
Du gillar den här sidan