De färdiga oliverna samlas upp i näten. Vi tar oliverna ur näten, lägger i korgar och bär upp dem till pressningen (frantoio).

Vid skörden i oktober/november är olivträden fulla med oliver

Olivgården ligger på en sluttning endast 1 km från Medelhavet. Klimat och jordmån liksom kretslopp och ömsint omsorg under alla årstiderna bidrar till den goda smaken och doften hos olivoljan.

Olivoljan separeras efter pressningen i två steg. AlfaLaval har levererat utrustningen. Endast lätt filtrering.

Den guldgulgröna, nypressade olivoljan rinner ner i lagertankarna. Hela rummet fylls av den friska aromen.

Olivoljan tappas på flaskor och förseglas tillsammans med nyttig produktinformation. Vi från BIRGER'O är med även vid denna del av produktionen. Då vet vi att vi kan garantera innehållet i flaskorna.

Olivgården har ingen bilväg. Bilden är arrangerad för att illustrera transporten till Sverige och Leksand, Västanvik.

Antik olivkross med vertikal kvarnsten.

Med olivoljans hjälp kan vi skapa lyx i vardagen. Koka potatis, öppna ett lock, häll i olivolja, servera! Doft och smak.

Livsnjutare på Italienresa.

Vinprovning av Amaroneviner hos Tommasi. Lisa guidar oss till gommens sensationer.

Du får njuta av Italien och dess frukter på BIRGER'Os resor!

Bilderna visar gårdar i Ligurien och Toscana

Olivplockning, pressning och den guldgula, kallpressade olivoljan.
Vindruvor, vinkällare och vinprovning.
Dessutom prov på den slösande kulturen.
forrapruno.it/category/olive-oil/

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Kerstin | Svar 23.07.2011 13.49

Läckert

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

24.06 | 20:28

Pastasås GBG Makrill: Stek upp ingredienserna i olivolja.
2 st makrill i tomatsås på burk, 1 burk skivade champinjoner på burk, 10 st oliver.
Se mer på RECEPT!

...
06.10 | 11:19

Tack Eva-Lotta! ciao Birger

...
05.10 | 14:24

Vilken fin hemsida! Roligt att se lite av körens senaste historik.
Hoppas alla tittar och minns!
Mycket glädje med alla fina minnen!

...
18.09 | 16:38

Hej Inger! Olja-Oliv, Erstag. 17 har flaskor i lager. Jag var där idag.
Salute, Birger

...
Du gillar den här sidan