Olivolja från familjegårdar i Italien
Utöver dessa flaskor har vi 1 lit och 5 lit. i dunk
Toscanska olivoljan
Flaskorna finns i 0,5 lit, 0,25 och 0,1.
Dessutom 1 och 5 lit dunk



Läs om BIRGER'O på vår hemsida!
Snabbkontakt: SMSa till 070-345 7900

Klart att en hållbar arom kostar mer!
Första pressningen.  Högtidsstund.  Olivoljan avsmakas och kvalitén kontrolleras.  Därefter rinner olivoljan direkt ner i de rostfria tankarna i den svala källaren.  Där får den vila en tid och fylls sedan på de specialdesignade flaskorna av ljusreflekterande, mörkt glas.
Olivoljan från Ligurien är mild och nötig.  Den från Toscana pepprig, örtrik med lång eftersmak.  Hälsosamt!

När du vill veta mer!
BIRGER'O olivitet = 
omsorg om konsumenten, olivgårdarna och mellanleden


BIRGER'O representerar två italienska olivgårdar, en toscansk och en ligurisk. Båda är familjegårdar.  Varje år sedan 16 år tillbaka är Birger med vid skörden för att kunna verifiera kvalitén. 



Den toscanska, Forrà Pruno, har pepprig, gräsig, stark smak och lång eftersmak med den för Toscana typiska beskan. Vid årets skörd blev detta särskilt tydligt och färgen vackert grön. 

Unikt för den toscanska olivoljan är att den pressas vid 19gr, kallare än normala 27-28 gr för kallpressat.  Det bidrar också till den goda smaken. Dessutom är processen helt sluten, vilket minskar luftens negativa inverkan. Olivgården har endast omkr. 3000 olivträd. Plockningen sker manuellt. Frantoio  (pressningen) ligger endast 500m från gården  Allt för att bidra till bästa möjliga kvalité. Även i år fick Forrà högsta utmärkelsen för sin olivolja. 
Forràs olivolja kommer från tre olivsorter, frantoio, leccino och moraiolo. Forrás olivolja är listad hos Slow Food.

Typiskt för den liguriska olivoljan är en mild och lite nötig smak. Den karaktären är tydlig.  Olivoljan är mycket aromatisk.  Den här är kökets allround-olja, som om man vill, kryddas till egen smak. Liksom Forràs flaska kan den stå framme i köket. Glaset reflekterar dagsljuset! 

BIRGER'O är inte bara med vid plockning och pressning utan i regel även vid buteljering. 



I samband med temaresor som BIRGER'O ordnar, brukar olivgårdarna besökas även vid andra årstider. Mejla   olivolja@birgero.se
för mer info som deltagare, grupp, företag mm.


Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Birgitta Elmenmo | Svar 11.05.2013 21.43

Vilken resa, sammanhållning, värme och positiv anda.
12 resenärer som samsades och upplevde Florens och Rapallo i 7 dagar.
Tack Birger!

Margie i Luleå | Svar 25.10.2010 21.44

Hemsidan är jättelätt att hitta i och ger en fin bild av arbetet från trädets oliver till färdig olivolja. från en som vet och varit med i processen

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

18.09 | 16:38

Hej Inger! Olja-Oliv, Erstag. 17 har flaskor i lager. Jag var där idag.
Salute, Birger

...
16.09 | 18:09

Fick en flaska med dessa ljuva droppar i födelsedagspresent. Vilken upplevelse. Ska nu söka mig till någon av Stockholmsbutikerna och fylla på förrådet.

...
27.05 | 06:03

Den soliga marknaden har börjat. Lovande!

...
27.03 | 17:23

Ser härligt ut att plocka oliver i det underbara landet Italien. Har varit i Ligurien en gång och Toscana på vandring och det var bara positiva upplevelser.

...
Du gillar den här sidan